Laatste Nieuws

Wat doen wij?

Oefenen

Wedstrijden

Collecteren

Naast de spannende wedstrijden en de actieve oefeningen gaat Jeugdbrandweer Moerdijk collecteren voor de brandwonden stichting. Dit in het dorp Zevenbergschen Hoek. Elk jaar gaan de leden langs de deuren om te vragen of men iets over heeft voor de brandwondenstichting.

Rolstoelvierdaagse

Elk jaar wordt in Zevenbergen de rolstoelvierdaagse georganiseerd voor de mensen uit de zorgorganisatie Circonflex. Bij deze avondvierdaagse gaan de mensen 4 dagen een tocht door heel Zevenbergen heen. Voor het oversteken en gevaarlijke situaties is er Corps Jeugdbrandweer Moerdijk die een handje helpt. Door het verkeer te regelen, kunnen de mensen rustig oversteken. Daarnaast delen wij tijdens de pauze het drinken aan iedereen uit.

Slachtoffer spelen

Net als de jeugdbrandweer oefent de brandweer in alle 6 de posten van gemeente Moerdijk. Vaak spelen de jeugdbrandweerleden dan slachtoffer. Zij kunnen dan ook leren hoe de grote brandweer te werk gaat en voor de brandweermensen zijn dan de oefeningen realistischer. Naast deze oefeningen zijn de leden ook slachtoffer bij evenementen en demonstraties.