Laatste Nieuws

13-03-2011 19:18: Succes behaald op de wedstrijd te Made

Zaterdag 12 maart was de eerste wedstrijd voor de jeugdbrandweerkorpsen in de regio in Made. Ieder jaar organiseert een van de deelnemers een wedstrijd. Deze wedstrijd is bedoeld om de groepen kennis te laten maken met wedstrijden.
Aspiranten
De aspiranten kregen een melding van een binnenbrand in een leegstaande boerderij in de Zandstraat in Made. Nadat de bevelvoerder de nodige informatie had opgevraagd ging men van start om de waterwinning op te bouwen. Bij de achterdeur van het pand aangekomen zag men materiaal van een inbreker liggen en werd direct nogmaals om de politie gevraagd. De aanvalsploeg ging naar binnen voor een verkenning op zoek naar de brand. Via de keuken kwam men in een kamer en daarna in een gang waar de trap zich bevond. Er werd geen brand gevonden dus terug naar de eerste kamer waar men via een andere deur in een andere gang en kamer terecht kwam en de brand werd gevonden. Deze was doorgeslaen naar de bovenverdieping. Doordat men de trap al gezien had kon de waterploeg snel met de 2e straal naar boven om de brand te blussen. Het harde werken werd beloond met een 1e plaats.

Junioren
De junioren kregen een melding van een brandgerucht in de 1e industrieweg. Het betrof een schildersbedrijf. Nadat de bevelvoerder een stortvloed aan informatie te verwerken kreeg ging men snel op zoek naar het juiste adres. Binnengekomen zag de aanvalsploeg al snel een brand in een stapel kozijnen. Deze kwam van de achterliggende ruimte waar een magazijn met verf was. De 1e straal werd op de kozijnen gezet en de 2e straal in het magazijn. Deze brand ging maar niet uit omdat men te weinig slanglengte had. Men moest terug naar buiten en een extra slang aankoppelen. Dit vergde dus extra tijd. Gelukkig hadden meer ploegen dit niet goed ingeschat en gingen de junioren met de 2e prijs naar huis.