Laatste Nieuws

01-12-2020 16:46: Corona update - Jeugdbrandweer Moerdijk

In verband met Corona zijn de activiteiten van de jeugdbrandweer verminderd. De oefenavonden van Jeugdbrandweer Moerdijk worden 2021 vervolgd wanneer dit mogelijk is. Wij volgen de Rivm en Veiligheidsregio Midden en West Brabant richtlijnen.

Het is op dit moment helaas niet mogelijk om te komen kijken naar oefenavonden. Zowel voor nieuwe leden als voor ouders / begeleiders
Elke oefenmoment worden de personen geregistreerd en hanteren wij de vastgestelde regels.
____________________

15-04-2013 14:59: Eerste plek voor Moerdijk in Hendrik ido ambacht

Op 13 april om 10:45 mocht de aspirantenploeg "oud" van Moerdijk spelen op de wedstrijdbaan Aspiranten Lage Druk in Henkdrik Ido Ambacht. Er bleek een binnenbrand in een jongerencentrum te zijn. Aangekomen kreeg de ploeg te horen dat het ging om een brand in de keuken. Hier zou er een vlam in de pan zijn. Door het uithoren van de eigenaar bleek er een zijingang te zijn, waarbij de aanvalsploeg (1&2) snel bij de brand kon komen. Tijdens de verkenning werd het duidelijk dat de brand is uitgebreid door de afzuigkap naar de eerste etage. De brand was hierna snel geblust en daarmee heeft de ploeg binnen 23 minuten de inzet voldaan. Hiermee is onze ploeg op de eerste plek gekomen met 1032 punten. De tweede plek is gegaan naar Hagestein met 968 en de derde plaats is voor Nieuwerkerk a/d Ijssel met 891. Al deze ploegen gaan door naar de halve finale in Vlissingen op 15 juni.
Op 27 april speelt onze aspirantenploeg "jong" in Emmeloord.

____________________
Lees Verder

12-03-2012 18:13: Jeugdbrandweer behaald goede resultaten bij eerste wedstrijd

Zaterdag 10 maart was de onderlinge wedstrijd voor jeugdbrandweerkorpsen uit de regio in Roosendaal. De aspiranten gingen als 3e korps die morgen van start bij een brandmelding van een binnenbrand industrie.
Bij het opvragen van gegevens bleek dat het om rookontwikkeling ging in een werkplaats.
____________________
Lees Verder

02-10-2011 18:49: Junioren Moerdijk Nederlands Kampioen 2011

Zaterdag 1 oktober werd in IJsselstein de landelijke finale voor de jeugdbrandweer gespeeld.
In Nederland zijn ruim 150 jeugdbrandweerkorpsen en Moerdijk heeft met de juniorenploeg (12 t/m 15 jaar) de finale bereikt.
Nadat de kleding en het materiaal gecontroleerd was kreeg de ploeg de melding dat er rookontwikkeling was bij de Fa. Schilten aan de Utrechtseweg in IJsselstein.

Lees verder voor foto's
____________________
Lees Verder

29-06-2011 22:13: Junioren Jeugdbrandweer Moerdijk door naar de finale

Zaterdag 25 juni was de halve finale in Zaandam van de jeugdbrandweerkorpsen waaraan Moerdijk met 2 ploegen deel nam.
De junioren moesten als 3e ploeg starten in hun leeftijdsgroep van 12 tot 15 jaar.
Nadat al het materiaal gecontroleerd was kregen ze een melding dat er een automatisch brandalarm was bij de gemeentewerf in Kalverhoek in Weidewormer.

____________________
Lees Verder

[1] 2 > »